2019. november 28., csütörtök

"Kérlek, kímélj meg" - avagy 4 gondolat adatvédelmi témakörben


Az alábbiakban a saját véleményemet osztom meg. Mindenki saját felelősségére hagyja figyelmen kívül, vagy adaptálja bármilyen formában.

"Adatvédelem".

Egy enyhén paranoid "ügyféljelölttel" volt szerencsém összefutni, ez a tapasztalat sarkall most írásra.
Azt gondolom, az alábbiak a piacon dolgozó valamennyi (ügynök, bróker, alkusz - együttesen) közvetítő 95%-ára igazak lehetnek.

1. Közvetítőként adatokkal dolgozunk.

Adat minden információ, amit Te, mint ügyfél elmondasz. Ezen belül "személyes adat" minden olyan, amely veled egyértelműen összefüggésbe hozható (minden, ami az okmányaidon szerepel, a fotód is).

Adatok megadása nélkül nem tudunk segíteni semmiben.

(Olyan ez, mintha bemennél a dokihoz, hogy

"- Doktor úr, nagyon fááááj...! Segííítseeen...!"
"- Értem, és hol fáj...?"
"- Nem mondom mee-heeg...")

2. Az adatkezelés szigorú szabályokhoz kötött.

Jogszabály határozza meg még azt is, hogyan (pukizhatsz) dolgozhatsz személyes adatok környezetében. Hogyan rögzítheted, tárolhatod, továbbíthatod, kivel oszthatod meg, kivel nem, meddig tárolhatod / meddig KELL(!) tárolnod, hogyan semmisítsd meg, mikor semmisítsd meg, kit-hogyan-mikor-miről kell tájékoztatnod, stb.


3. Közvetítőként dolgozunk. 

a) ha elhivatottak vagyunk, akkor azért, mert azt éljük meg sikerként, hogy segíteni tudunk valami számodra meghatározó, jelentős kérdésben;
b) minden esetben ebből élünk - vagyis anyagilag építjük az életünket erre a szakmára.


4. Az adatvédelem minden szolgáltatót kötelez.

És a felügyeleti szervek a jogszabályok alapján, EURÓBAN számolt milliós büntetések kilátásba helyezésével kényszerítenek mindenkit, hogy ezt vegyék is komolyan (még, ha magunktól hülyék is lennénk).

5. Kérdezz meg ezer embert, hogyan kell pénzt csinálni mások személyes adataiból!?

Ha kapsz bevált útmutatást, írd meg nekem is, hátha egyszer egy életre el akarom játszani a hivatásom gyakorlásának lehetőségét...

(Lehet, én vagyok naiv, de egyetlen bűnöző ismerősöm sincs. Gondolom, az anyukákat, óvónőket, tanárokat, orvosokat, hiába kérdezném meg... Rajtuk kívül még ismerek autószerelőt, közösképviselőt... Hopp! Van pár jogász ismerősöm! Ők tuti kockára teszik a működési engedélyüket, és kereskednek adatokkal - majd ők megmondják, hogyan gazdagodjam meg ebből...!
(Gyk.: nem.))

Összességében az a véleményem, hogy aki adatokkal akar kereskedni, az előbb
  • töri fel a Fb-fiókod, 
  • csinál kamu-weboldalt, 
  • küld neked "játsz-és-nyerj"-emailt, stb. 
- minthogy elmenjen közvetítőként dolgozni, tanul sok száz órát, szív az adminisztrációval, az oktatási kötelezettségekkel, nyilvántartási kötelezettségekkel, és kockáztat millió EURÓS felügyeleti bírságokat...
Baromira "fel-hype-olták" ezt az adatvédelem-témakört, noha mindenki tudja, hogy a közösségi oldalak, azok üzemeltetői, az internetes keresőóriások, a z-zs-w-generációs unatkozó digitális bennszülöttek, a kormányok fizetett hackerei, az adóhatóságok, nemzet..tonsági hivatalok, Kína, stb. MIND tudnak már rólunk MINDENT, amit tudni érdemes a kedvenc fogpasztamárkánktól egészen a kedvenc óvszerízesítésünkig...

Úgyhogy kérlek, kímélj meg minket, közvetítőket - akik hivatásszerűen, de legalábbis főállásban ebből élve dolgozunk nap, mint nap - az adatvédelemmel kapcsolatos félelemeidtől!

Elmúlt már az az idő, amikor minden ki-tudja-honnan szalajtott idióta dolgozhatott ezen a piacon, telibe tojva az ügyfelei érdekeire, és a szabályok betartására.
(Legalábbis pont az adatvédelmi szabályok vonatkozásában biztosan.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése